Project Haarrijnse Plas

ontwerp

Mijn eerste project ging over de Haarijnse plas. Wat specifieker, over de mogelijke woningbouw op de Haarijnse plas. Er overwinterern veel vogels op de Haarrijnse plas. Als eerte gingen wij onderzoeken of het mogelijk is om zonder de vogels te belemmeren, woningbouw op de plas neer te zetten. Uit ons onderzoek bleek dat dit kon. Vanuit daar hebben wij de huizen ontworpen. Hieronder staat een foto van de plas en ons eindresultaat. 

De opdrachtgever voor dit project van Maike van Stiphout. 

 

Technische wereld: Water, Energie & Milieu en Lifestyle & Design

Het ontwerp

Het eindproduct is een ontwerp van de drijvende woning. Deze is gemaakt met buhulp van de lezersnijder.

Hierboven staat een simpele tekening over hoe de drijvende woningen er op de plas uit komt te zien. De stijger is de belijnde bruine strook.

Het de groene punten aan de linker zijde van de tekening versterken de rand van de kade. De strok groen is een tuin aan de water kant van de woning. Aan de tegenovergestelde kant van de stijger vind u een balkon. Deze is gericht op het weste.
google earth van de plas: https://earth.google.com/web/@52.12167028,5.01508034,-0.00209595a,2658.68721805d,35y,0h,0t,0r 

Project Haarrijnse Plas

onderzoek

Mijn eerste project ging over de Haarijnse plas. Wat specifieker, over de mogelijke woningbouw op de Haarijnse plas. Er overwinterern veel vogels op de Haarrijnse plas. Wij hebben een onderzoek gestard. Hierin zijn verschillende aspecten van de pas onderzocht, maar ook de leefpatronen van de vogels.  Ook ben ik samen met Tijn naar de plas toe geweeest om een goed inzicht te krijgen van de plas en omgeving.

De opdrachtgever voor dit project van Maike van Stiphout. 

 

Technische wereld: Water, Energie & Milieu en Lifestyle & Design

Maak jouw eigen website met JouwWeb